Jag kan inte fäga ”f” men jag kan fäga GOD JUL!

‘Allt jag önskar till Julen är två framtänder’. Så lyder texten till ett populärt amerikanskt jul-örhänge, framfört av en läspande sexåring som tappat mjölktänderna. Sången lockar till ett leende, man förstår den lille gossens problem. Att inte kunna skilja på bokstäverna f och s är inte kul.

Det som är ett charmigt och naturligt problem hos en liten sexåring är närmast invalidiserande hos en tandlös vuxen person. Tändernas betydelse för tal och sång är ett ämne vi gärna återkommer till. Men först ska vi fira två stor helger.

EN GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR
önskar

Carl-Gustaf Hagman
Tandläkare, Borås

Har du dåliga tänder som bekymrar dig? Är du nyfiken på estetisk tandvård och möjligheten till ett nytt leende?

Kontakt:

Källbäcksrydsgatan 11A
507 31 Brämhult

Mobil: 0705 28 33 11

E-post:
Tandläkare Calle Hagman

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *