Gula påskliljor mot blå himmel

Påsken – de glada färgernas tid

Gula påskliljor mot blå himmel

Njut av Påskens färgrikedom! Påskrisen med sina gula, röda och gredelina fjädrar, de ljusa vårkläderna och vårens stora glädjeämnen vitsippor, vintergäck, tussilago och påskliljor.

Tillsammans bildar de en häftig färgkaskad i protest mot att Kung Bore, den svenska vinterns Muammar Gaddafi, allt för länge har suttit vid makten.

Påskägg

Yngre och medelålders personer kan ha svårt att förstå varför Påsken är så intimt förknippat med tre påskägg i äggkopparägg. Men äldre människor minns ännu hur det var när ägg var en säsongvara. I april värptes de första äggen – under vintern fick man snällt äta konserverade ägg.

Ägget är den perfekta förpackningen, har någon sagt. Näringsrikt innehåll, omgivet av ett tunt skal i en färgskala från mörkbrunt via gult till skinande vitt, är ägget en perfekt måltid i en förpackning designad av årmiljoners hönsgenerationer. Äggskalet leder tanken till skalfasader, som också de kan fås i önskad färg. När den naturliga ytan av olika orsaker förstörts kan skalfasader vara en lycklig lösning.

Påskkärringar

Förr i tiden for påskkärringarna till Blåkulla och levde rövare med Hin Onde. Numera har de, precis som alla vi andra, bytt beteendemönster och livsstil. De slår sig gärna ner i persondatorerna – inte bara under Påsken utan hela året. Så nästa gång du har datastrul, svär inte (det gör dem bara upphetsade) utan stäng av datorn, gör korstecknet och starta på nytt. Det hjälper i 9 fall av 10.

Glad Påsk!

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *