Månadens Estetiske Tandläkare November 2011

Webbsidan Enmunsom.se

Jag har fått utmärkelsen Månadens Estetiske Tandläkare av SACD på sidan Enmunsommin.se. Utmärkelsen går till en medlem i SACD som ”utmärkt sig för högkvalitativ estetisk-kosmetisk tandvård och gediget arbete för förbättring av munnars hälsa och harmoni”. Jag känner mig hedrad.

På min utmärkelse-sida ser ni ett urval av mina patient-fall. Här är lite om dem. Härliga leenden, inte sant?

Ludmilla – problem med plastfasader

Tandvårdspatient Ludmilla med plastfasader

Då Ludmilla kom till oss var hennes leende inte vackert. Hon hade tidigare fått tänderna iordninggjorda med plastfasader, som sedan missfärgats med åren. Hon hade dessutom snedställda tänder i underkäken. >>>Till Ludmillas sida på En Mun Som Min>>>

Ingrid – slitna och ojämna tänder

Patientfall Ingrid med slitna tänder

Ingrids leende blottar en tandrad där tänderna hade slitits och blivit ojämna och kortare. Hon har också en mörk brygga på sidotänderna där utseendet blivit sämre då tandköttet dragit sig tillbaka.>>>Till Ingrids sida på En Mun Som Min>>>

Anders – glesställning

Patientfall Anders med snedställda tänder

Anders hade alltid haft en glesställning i överkäken, då han saknade två framtänder. Han hade också slitit ner tänderna en hel del så bettet blev fulare. >>>Till Anders sida på En Mun Som Min>>>

Emmelie – sneda framtänder

Patientfall Emmelie

Emmelie kontaktade oss för att rätta till sina sneda framtänder med skalfasader. Hon hade som många andra unga tjejer tackat nej till tandreglering i tonåren, då hon inte ville ha en missprydande räls på tänderna. Nu då hon var 22 år ångrade hon sig, då hon generades av de trångställda tänderna. Då vi lärt oss att utföra den jämfört med skalfasader betydligt skonsammare och billigare enkla tandregleringen Inman Aligner, rekommenderade jag Emmelie att vi skulle göra en sådan behandling istället, vilket hon accepterade. >>>Till Emmelies sida på En Mun Som Min>>>

Calle Hagman, tandläkare

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *