På kurs igen! Fortbildning och nätverkande

Tandläkare Calle Hagman tillsammans med tandläkare James Fondriest

Under den gångna helgen var jag i Malmö på fortbildningskurs arrangerad av Svenska Akademin för Kosmetisk Tandvård, en organisation jag var med och bildade för snart tio år sedan. Det var årets sista kurs, en riktigt matnyttig kurs för min del.

För tandläkarna föreläste de båda amerikanarna tandläkare James Fondriest (med mig på bilden) och tandteknikern Matt Roberts. De lärde bland annat ut hur man kan få ett utökat och bättre samarbete mellan tandläkare och tekniker samt hur man lyckas få en krona på en enstaka framtand att bli precis lik granntänderna. Fondriest har verkligen hjärtat i kosmetisk tandvård. Han berättade exmepelvis att ju mer kosmetisk tandvård han har på sitt dagsschema, desto gladare blir han.

”Både jag och patienterna blir lyckliga av åtgärder som gör dem friska och vackra i munnen.”

Jag har varit på många liknande kurser men det var ändå en hel del ny kunskap för mig som jag tar med mig hem då jag skall lösa problem i min tandvårdsvardag. En viktig del i den här typen av utbildningar är samvaron och diskussionerna med kollegor. Även kafferasternas meningsutbyten blir på så sätt lärorika.

Calle Hagman, tandläkare

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *