Guide till billigaste och bästa tidningarna

soptunna med tidningar

Tidningarna har intresserat sig för oss tandläkare ett bra tag nu. Det går inte en dag utan att någon skriver om ”bästa” och ”sämsta” tandläkare, eller ”billigaste” och ”dyraste” tandläkaren. Ni som läser Calles Blogg vet att jag tycker att vissa tidningars vinkel är lite orättvis.

Ja, tidningarna listar priser på tandvård utan att ta i beaktande vad kunden får för pengarna. Givetvis påverkar detta tänkande läsarna. Jag fick nyligen ett e-mail från Gnetsta och en grupp som kallar sig Plånbokens Vänner. De gillar verkligen tidningarnas priskollar. De gillar min blogg också, främst för att den är så billig och bra, säger de. De har egna spartips som de vill att tidningarna skall publicera. Tydligen har det inte gått så bra. Istället vill de att jag hjälper dem nå ut. Och varför inte? De får stå som gästskribenter i denna veckas Calles Blogg.

Varsågod, Plånbokens Vänner och deras ”Guide till de billigaste och bästa tidningarna i Sverige”:

Guide till de billigaste och bästa tidningarna i Sverige

De sämsta tidningarna är Expressen, GT, Kvällposten och Aftonbladet. De kostar ju 12 kr om dagen eller över 4000 om året. De påstår att de använder pengarna till att göra bättre journalistik, att de avsatt flera korrupta politiker och att de rotar fram dolda sanningar där ingen annan vill leta. Men hur skall vi som konsumenter kunna lita på det? Man borde få kunna läsa nyheterna och sedan bestämma sig om man vill köpa tidningen. Vi brukar leta upp gårdagens tabloid som folk slängt. När allt kommer omkring är inte nyhetsflödet som tandvärk – man kan ju vänta någon dag med att läsa om Let’s Dance domarens kärleksproblem, även om det är svårt.

Näst sämst är Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och de andra tidningarna som man måste prenumerera på. Ni kan själva se vad det kostar er i slutändan. De påstår att de använder pengarna till att bygga upp starka tidningar med integritet som kan bevaka och rapportera om samhället kontinuerligt. Men det där är gårdagens tänkande. Vi säger: låt kinesiska journalister göra jobbet från Kina för en bråkdel av pengarna, så kan de sänka priset.

Den bästa tidningen är Metro – den är ju gratis eller hur? Hur mycket sparar man inte in på att bara läsa den? Ett tag fanns det två andra gratistidningar – då sparade man verkligen pengar! Synd bara att det är så mycket reklam i den. Det har vi aldrig förstått varför de har. Vi turas om att klistra upp Metro på en vägg i Gnetsta och då klipper vi bort reklamen. Men det är det trist att man måste gå ut och hämta den, de skulle bära hem den till folk som di gör med direktreklamen.

Och tidningar föresten, varför inte se bara på TV! Det är också gratis. Ingen av oss betalar för TV. När det kommer folk och begär pengar för att se på TV, så ljuger vi bara. En av våra medlemmar har ett särskilt trick: han har en gammal fjärrkontroll som fungerar på SIBA och Media Markt. Där står han och växlar kanaler till text-TV, så slipper han köpa TV-apparat. Ett annat bra tips är se tidningarnas nyheter på deras webbsidor. Det går att tjyvåka på bussen till biblioteket i Vinkelboda och där man får låna en dator om man väntar en timme eller två. Vips kan man läsa nyheterna utan att betala en krona. Eller så går man in på Seven Eleven och kikar lite över axeln på nån som läser sina.

”Plånbokens Vänner”

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *