Tandvårdsglömska inget problem för den välutbildade tandläkaren

Albert Einstein

Foto:Oren Jack Turner. Bildkälla: Wikipedia

Skämtteckningarnas professor är tankspridd. Han står vid spisen med ägget i handen och kokar äggklockan. Glömska, tankeflykt och distraktion är något vi alla drabbas av.

Vi glömmer av var vi lagt plånböcker eller nycklarna. Vi bär med oss soppåsen till jobbet eller står plötsligt i köket och undrar ”vad var det jag skulle göra här?” Och alla dessa födelsedagar – som vi minns en vecka för sent.

13 sätt att bemästra tankspriddhet och vara fokuserad på jobbet. Så lyder i översättning rubriken på en artikel i TIME Healthland som kom i slutet av juli. Läs råden på nätet: 13 Ways to Beat Distractions and Stay Focused at Work. En av rekommendationerna är att stänga av omvärlden i form av datorer och mobiltelefoner medan man ska lösa en viktig uppgift. Klokt!

Tandvårdsglömska

Som tandläkare ser jag då och då olika former av en alldeles speciell tankspriddhet – tandvårdsglömska. Det är en ganska vanlig minnesförlust, vars effekter dock alltid är reparabel:

  • Glömt borsta och peta tänderna regelbundet
  • Glömt gå till tandläkaren och tandhygienisten regelbundet
  • Glömt konsultera tandläkaren om trångställda, nerslitna och missfärgade tänder, liksom om huvudvärk orsakad av ett felaktigt bett.

Under mitt aktiva yrkesliv har jag ständigt fortbildat mig för att reparera och korrigera medfödda eller förvärvade fel och oskönheter i munnen.

Jag bedriver en leende, livsförbättrande tandvård som bygger på säkra metoder och material och lång erfarenhet.
Du når mig på telefon 0705 28 33 11. Glöm inte det!

Calle Hagman Tandläkare, Varberg

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *