Nya fräscha kunskaper viktig del av min kompetens

Den 28 och 29 september satte jag mig åter på skolbänken, denna gång i Göteborg dit SACD, Swedish Academy of Cosmetic Dentistry, inbjudit två mycket kvalificerade amerikanska föreläsare.

Tandläkare Elizabeth ”Betsy” Bakeman, här fotograferad tillsammans med mig, och tandtekniker Brad Patric höll en mycket kunskapsdiger och uppskattad tvådagarskurs.

”All tandvård är estetisk”

Det var titeln och temat för de två dagarna – ett mycket bra kursnamn. Jag blev återigen påmind om vilken viktig roll estetiken har i den övergripande behandlingsplanen för mina patienter och vad som långsiktigt är bra för dem.
Kursen förmedlade erfarenheter som jag kan använda i min praktik, eller som bekräftar att de metoder jag redan använder är de rätta.Jag fick bl.a. lära mig en ny teknik för att få jämna och harmoniska nivåer på mjukvävnaden i de leenden jag rekonstruerar.

Mer än bänknötning

En tvådagarskurs innebär också erfarenhetsutbyte med kollegor, kontakt med leverantörer för information om nya material och metoder och inte minst informella samtal med föreläsarna om vilken utvecklig tandvården tar i USA. Det som händer over there idag, kommer inte sällan over here i morgon. Kompetens är långt mer än kunskaper, men aktuella kunskaper utgör en viktig del i en tandläkares yrkesskicklighet.
Därför fyller jag ständigt på mitt kunskapsförråd.

Calle Hagman Tandläkare, Varberg

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *