Årets helg för en tandläkare

tandläkare calle hagmanSkidåkarna har sitt Vasalopp, bokläsarna sin Bok- och Biblioteksmässan. Vi har vår årliga Tandläkarnas Riksstämma. Torsdag till lördag i veckan som gick träffades tandläkare, tandtekniker, tandsköterskor, leverantörer och andra i tandvården på den årliga Riksstämman, ett forum för utbildnings- och erfarenhetsutbyte.

Tandläkarnas Riksstämma består av två delar; en vetenskaplig del med fördrag och debatter om aktuella vetenskapliga och hälsoekonomiska frågor, och en kommersiell del, Swedental, med utställare som visar sina tandvårdsprodukter.

Inköpsresa

Bredden i Swedental är stor. Här visar firmorna allt ifrån tandpetare, tandskydd för snarkare och tandkräm till hela mottagningar med det allra senaste i tandläkarstolar, ventilation, belysningar  och  miljösorteringsutrustningar. Inför starten av min nya mottagning i Åsa norr om Varberg, var jag också på shoppingtur på Riksstämman. Mina patienter ska ha rätt att ställa krav på hygien, säkerhet och bekvämlighet.

Organisationer av alla slag

På Swedental finns även en rad olika organisationer representerade; landsting och regioner, yrkesföreningar av olika slag liksom den organisation jag själv var med och startade för tio år sedan, SACD, Swedish Academy of Cosmetic Dentistry. SACD är landets ledande utbildningsorganisation för tandläkare och tandtekniker inom estetisk tandvård. Till SACD söker sig ambitiösa yrkeskvinnor och män som vill utveckla sig i sin profession.

Hos SACD

SACD är en trendsättare inom estetisk-kosmetisk, en snabbt växande gren av tandvården som tack vare SACD har blivit en respekterad utbildningsplats för Sveriges tandvårdspersonal. Jag ryckte in som frivillig i SACD’s monter och informerade om vår syn på kvalitet, estetik och etik. Här utbyter jag erfarenheter med några kollegor.

Calle Hagman Tandläkare
Varberg, snart Åsa

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *