Hagmans Tandvård önskar Gott Nytt 2013 & Calles nyårskrönika för 2012

Hagmans tandvård 2012

Foto: Billy Alexander/sxc.hu

Kära Patienter,

Året som gått har för min del inneburit stora förändringar. I somras flyttade jag efter många år från Brämhult/Borås till Halland. I väntan på att min nya mottagning i Åsa ska bli klar har jag hållit energin och tandläkarkompetensen igång hos min son och svärdotter vid Hagmans Tandvård i Varberg.Under ett långt yrkesliv som tandläkare med hjärtat i estetisk-kosmetisk tandvård har jag samlat på mig ett stort förråd av erfarenheter och kunskaper som jag nu ställer till förfogande i ändamålsenliga, moderna lokaler vid Hagmans Tandvård i Åsa. Utöver estetisk tandvård kommer vi också att utföra all slags tandvård.

Så här års är TV, radio och tidningar fulla av tillbakablickar.

Min egen Årskrönika med avseende på yrkesmässig utveckling ser ut så här:

Fortsatta träffar under 2012 med mina elva kollegor i The Swedish Dawson Group. Här träffas tandläkare och tandtekniker med likartad utbildningsbakgrund och intresse för bettets fysiologi och rehabilitering av svårt skadade bett. Grundaren, Dr. Peter Dawson, är ett världsnamn på området. Vi lär oss, stimuleras och utvecklas tillsammans vid dessa återkommande seminarier.

Av årets kurser jag bevistat vill jag nämna två utbildningar i regi av Swedish Academy of Cosmetic Dentistry med två amerikanska föreläsare. Dr Bo Bruce undervisade i hur man kombinerar ett gott estetiskt resultat med en god funktion. Dr Betsy Bakeman lärde oss hur man skall göra för att få en vacker mjukvävnad vid kronersättningarna.

Slutligen vill jag nämna min fortsatta vidareutbildning i tandregleringstekniken Invisalign (utt.: inviss’elajn), en teknik där man använder nästan osynliga genomskinliga skenor för att flytta snedställda tänder. Namnet har förstås med ”invisible” (osynlig) att göra. Invisalign är ett alternativ till den konventionella och mera synliga tandställningar, ”järnvägsrälsen”.

Måste en erfaren tandläkare ständigt fortbilda mig, undrar kanske någon.Mitt svar är att kunskaper är färskvara. Kunskapsförrådet måste hela tiden fylla på med nya lärdomar. Utvecklingen står inte still. Personligen skulle jag tveka att t.ex gå till en läkare som inte är up to date.

Nya och gamla patienter önskas Ett Gott Nytt År. Väl mött 2013!

Calle Hagman, Tandläkare, Åsa

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *