På utbildning igen! Denna gång om komposit, ett starkt och formbart alternativ till porslin.

komposit

Vi har träffats åtskilliga gånger kompositexperten Dr. Newton Fahl och jag. Det är lika lärorikt och trevligt varje gång.

Veckan som gick arrangerade den förening som jag f.ö. var med och startade, Swedish Academy of Cosmetic Dentistry, en fortbildningskurs om komposit. Utbildningen ägde rum i Stockholm.

Föreläsaren Dr. Newton Fahl är från Brasilien och räknas till en av världens förnämsta experter på såväl lagningar som tandkosmetiska åtgärder med plastmaterialet komposit.
Förutom att vara en mästare på möjligheterna med komposit i allt från de enklaste till de mest komplexa fall, är Dr. Newton Fahl en lysande pedagog. Hans föreläsningar är helt enkelt briljanta. De förenklar, förklarar och tar upp detaljfrågor man kan ha kring komposit. Man förstår, lär och njuter.

Ett riktigt proffs

Trots att jag inte är någon nybörjare inom vare sig estetisk-kosmetisk tandvård eller för den delen materialet komposit var det mycket givande att lyssna på ett fullblodsproffs som dessutom är prestigelös och trevlig. Det är alltid också extra givande att, som nu i Stockholm, få utföra fyllningar på riktigt. Ena kursdagen ägnades just åt hands-on, då vi prövade att göra tandfyllningar live för att få in tekniken i händerna också.

Ny material, nya möjligheter.

Jag lärde mig alltså en hel del om de senaste teknikerna för att göra riktigt snygga och naturtrogna komposit fyllningar. Tänder kan lagas och förbättras på en rad olika sätt och med en rad olika material; metaller, keramiska material och plaster. Viktigt är att man anpassar materialvalet till den aktuella situationen och att patienten är med och bestämmer vilken behandling som ska väljas.

Välkommen att kontakta mig!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *