Ett personligt och vinnande leende förändrar ofta livet i positiv riktning

Foto:Marcelo Torterolo/stock-xchng

Jag har en egen livaktig hemsida och en blogg som handlar om tandvård, vackra tänder och vinnande leenden. Att sprida information om den positiva livsförändring som en föryngring av munnen ger, det är ingen hobby, det är mitt uppdrag som tandläkare Att ett friskt och personligt leende är en stor tillgång i livet, det är en sanning jag står för. ’

Men jag ha nu påpekat detta så många gånger och i så många olika språkliga variationer, att jag så smått börjat fundera: ”Har jag inte fått över budskapet snart? Läsarna förstår väl äntligen vad jag vill ha sagt?” När jag nyligen träffade min vän reklamchefen tog jag upp frågan om upprepning och (som jag tyckte) min brist på variation och förnyelse.

Foto & copyright: Guinness

– Ge inte upp, sa han. Det är när man själv börjar tröttna på sitt budskap som det börjar tränga igenom!

Min vän reklamaren berättade om bryggeriet Guinness som under årtionden envetet upprepade sitt milda reklambudskap ”Guinness is good for you”.

Att detta motto haft en viss effekt avslöjade en paneldebatt om läkemedelsreklam till den brittiska läkarkåren. Debatten hölls på ärorika Royal Society of Medicine i London någon gång på 1960-talet.

En av debattörerna, en gråhårig kirurgprofessor framhöll att reklam till läkarkåren är bortkastade pengar.

– Vi låter oss inte påverkas av reklam.

En representant från läkemedelsindustrin ställde då frågan:

– När Professorn går på puben och släcker törsten, vad väljer Professorn då?

– Guinness, of course!

– Why Guinness, Professor?

– Because it’s good for me!

Samtalet med reklamaren gav mig ny energi. Jag kommer med gott hjärta att fortsätta att slå på trumman för ett rikare liv, bättre personliga relationer och större framgång i karriären genom god munhälsa och ett vinnande leende som ger starkare självförtroende.

Köpa ny bil eller investera i ett vackert leende?

Inte nog med att bilen är avsevärt dyrare, av de två alternativen är det bara leendet som för all framtid förblir ”årets modell”.

Calle Hagman, tandläkare i Åsa

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *