Leende tips från Dolly Parton

Dolly Partons leende
Foto: Curtis Hilbun [CC-BY-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons

”If you see someone without a smile, give them one of yours.

Dolly Parton

När vi nu efter en solig semester ska tillbaka till vardagen, hur kan vi behålla solen i våra hjärtan? Att följa Dolly Partons råd om leende är naturligtvis aldrig fel . Men jag har fler tips!

En studie av våra lyckofaktorer gav följande resultat, enligt Chris-Vincent Agyapong Febiri i topvincent.com

Lev inte ditt liv baserat på andra människors förväntningar.

Det som människor förväntar sig av oss gör dem, inte nödvändigtvis oss själva, lyckliga.

Var den första att be om förlåtelse

Ordet förlåtelse kommer av tyskans verlassen, lämna bakom sig. Att be om förlåtelse för något dumt man gjort eller sagt rensar luften och återför relationer till normallägen.

Sluta skylla på andra

Måste det alltid vara någon annans fel? Dags fundera på vems fel det egentligen är att du sitter med Svarte Petter. Rent av ditt eget?

Glöm ett liv utan bekymmer

Vi kan drömma om ett liv i sockervadd, i ekonomiskt överflöd, utan svett, möda och relationsproblem. Men livet är en kamp; tufft, osäkert och fullt av misstag. Om en scen i en filminspelning inte blir bra första tagningen, kan man ta om den tills den blir perfekt. Livet är inte så enkelt. Men det är det som är livet!

Öppna ditt sinne och ta in mångfalden av människor och ting

Världen är befolkad av miljarder människor, var och en med olika livsstil och övertygelser. Kliv ut ur dina låsningar, utrusta dig med förståelse, respekt och medkänsla. Du är bäst, men kvinnan eller mannen som sitter bredvid dig på bussen eller teatern är också bäst.

Acceptera förändring

Det enda man med säkerhet vet om livat är att det förändras. Vågar du inte förändras kommer du aldrig att kunna växa eller göra framsteg. Författaren André Gide: ”Man kan inte upptäcka nya oceaner om man inte har kuraget att förlora land i sikte.”

Sluta älta gårdagens fel och oförrätter

Många människor är rädda och olyckliga inför framtiden på grund av vad som hänt i tidigare i livet. Gårdagen var kanske full av smärta och gråt. Därför har vi nutiden till att ställa saker till rätta – spela över de svarta filmavsnitten med soligare, roligare och ljusare minnen – och bli lyckliga. Ska vi få ett liv i harmoni och glädje måste vi börja leva till fullo i dag, och jobba på att bygga tillräcklig styrka för att klara livsresan.

Min kommentar: Det är vanskligt att formulera regler och rekommendationer för lycka. Den begåvade läsaren får ta dem med en nypa salt. Men jag ställer helhjärtat upp på Dolly Partons medkännande råd i rubriken om att vara generös med sitt leende. Att le går extra lätt och naturligt med en frisk och vacker mun.

Må gott!

Calle Hagman, tandläkare, Åsa

2 Kommentarer
  1. admin
    admin says:

    Hej Karin
    Nej tyvärr kostar det lite vid dit planerade besök hos oss, för på dig skall vi göra en noggrann undersökning med röntgrnbilder och så och inte bara en konsultation, då vi bara tittar och diskutera olika möjliga bahandlingar

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *