”När var och en sin syssla sköter …”

tandblekning

En varmkorvgubbe hade i många år sin vagn utanför huvudkontoret till Finlands Bank på Snellmansplatsen i Helsingfors.

En sen vinterkväll på 1970-talet kom en lätt överförfriskad och genomfrusen man fram till korvståndet och förklarade att han så innerligt gärna ville ha korv, men att han supit upp alla sina pengar. Kunde han möjligen få ”låna” några finska mark till en dubbel special med mos?

– Nej, tyvärr, svarade korvgubben. Jag har ett avtal med Finlands Bank här intill.

– Vad då för avtal?

– Jo, Finlands Bank och jag har gjort en överenskommelse. Så länge inte jag lånar ut pengar, börjar inte banken att sälja korv.

Jag kom att tänka på den anekdoten när jag erinrar mig att man kan bleka tänderna hos frisörer och skönhetsinstitut. Tänk om ett liknande avtal kunde slutas mellan dessa affärsidkare och Hagmans Tandvård i Åsa:

Så länge inte ni erbjuder tandblekning, kommer jag att avhålla mig från att klippa, föna och färga håret på mina patienter.

Hur länge avtalet ska gälla? Permanent, tycker jag.

Calle Hagman, tandläkare, Åsa

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *