Ta steget och säg adjö till snedställda tänder

snedställda tänder

Foto: John Nyberg / istock.xching

”Tänker du för länge på nästa steg,får du tillbringa livet på ett ben.” Många minns säkert visan om Märta Melin och Ture Tyrén, insjungen av Brita Borg och textförfattaren Hasse Alfredsson, till Allan Johanssons orkester. Kanske ligger den lilla Knäppuppskivan kvar i någon låda i förrådet.

Kärleksparet Ture och Märta bodde på var sin sida om Storsjön, men eftersom ingen kunde ro träffades de aldrig. De ropade (gallskrek!) ömma ord till varandra över sjön, men mer blev det inte. Trots heta känslor hos både Märta och Ture, kom de aldrig till skott.

Prokrasti – vad då?

Att ständigt skjuta upp det som behöver göras kallas med ett modernt ord för prokrastinering. Beteende leder inte sällan till stress och nedstämdhet, liksom i en minskad tillfredsställelse med sig själv och sin tillvaro. ”Tänderna består trots att åren går”, säger man till sig själv. Jo, men hur se de ut? Har de förlorat sin ungdomliga charm? Har de gulnat, flyttat sig en aning eller rent av blivit färre?

Res tillbaka i tiden

Det går alldeles utmärkt att föryngra sina tänder. Att återställa nedslitna, missfärgade och snedställda tänder är ett område där jag har utbildat mig och praktiserat under ett helt yrkesliv. Det är idag fullt möjligt att ”göra en tidsresa” i bemärkelsen återställa den leende mun du hade för ett antal år eller decennier sedan.

Ombordstigning!

Det kinesiska ordspråket i rubriken manar till handling medan tid är. Det betyder inte att man ska hasta huvudlöst åstad. Ta dig en funderare. Vill du förbättra ditt leende får du gärna ta en kontakt för en undersökning och en kostnadsuppskattning.

Calle Hagman, tandläkare, Åsa

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *