”Fixa sina tänder” förbättrar inte bara munnen.

fixa sina tänder

Vi har alla våra dystra stunder, dagar då livets färgfilm går över i grått. ”Min tillvaro är lika livlöst som mitt hår.” ”Tråkig är jag, inte undra på att jag aldrig blir hembjuden till någon.””När en så’n som jag stannar hemma från jobbet ökar arbetstrivseln.”

Självömkan – inte depression eller melankoli, som är tillstånd som ska behandlas av läkare – är ett vanligt fenomen. Kanske behöver man en kort period av självömkan då och då i livet för att byta fokus; titta framåt, samla energi och börja en ny fas. Som väl är orkar man inte odla sitt dåliga mående alltför länge.  Håll med om att det är ganska trist i längden att gå omkring och tycka synd om sig själv.

Visst är det lite sorgligt att ungdomstiden är så kort, att hemmalaget ständigt förlorar (medge att vårt fina fotbollslag Elfsborg inte går att känna igen i år), att ens barn är utflugna och att man inte längre är lika behövd. Men sådana är livets villkor.

Vissa saker kan man inte göra något åt – annat kan åtgärdas. Som det här med tänder. En estetsikt utbildad tandläkare kan vrida tillbaka din kalender åtskilliga år genom att återställa nerslitna, missfärgade eller snedställda tänder. En frisk och vacker mun föryngrar, gör dig gladare och öppnare.

Lyckopiller i all ära – allt som kan få människor i balans och harmoni ska naturligtvis utnyttjas – men frågan är om inte att ”fixa sin tänder” – att få en ny och fräsch mun i många fall är en bättre lösning för att bryta sin sociala isolering och få tillbaka ett bra liv.

Överraska din omgivning, överraska dig själv med ett nytt vinnande leende!
Välkommen att kontakta mig för en diskussion.

Calle Hagman, tandläkare, Åsa

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *