Produktutveckling för munnens hälsa och skönhet

munnens hälsa
Foto:Yaroslav B/istock.xcng

Gengasbilar, surrogatkaffe och vevgrammofoner. Goda nyheter på sin tid, men hopplöst föråldrade idag. Annat än som samlarobjekt.

Även inom tandvården har det skett stora och viktiga produktutvecklingar. När amalgam kom i allmänt bruk som tandlagningsmedel i mitten på 1800-talet innebar det ett stort framsteg för munnens hälsa.

Men precis som den slöa och sotiga gengasbilen tillhör amalgam idag en förgången tid som tandlagningsmedel. Amalgam är kvicksilver i legering med ett antal metaller (så kallad ”alloy”) som består av silver, tenn, koppar och zink. Därför vill ingen som är mån om munnens hälsa ha amalgam i munnen. Också ur estetisk synpunkt är det svarta amalgamet oskönt.

Munnens hälsa ett spännande kapitel

Den utveckling av nya material och metoder som den allmänna tandvården idag använder har ofta haft uppstått ur behoven i den estetiska tandvården.

Välkommen att kontakta mig för en undersökning av dina amalgamfyllningar och en information om alternativen. Du kommer att bli överraskad av mångfalden av nya snygga material och smidiga metoder som står till förfogande.

Calle Hagman, tandläkare Åsa.

Läs även: Jag exporterar inte mina goda tandtekniska kontakter till Kina

1 svara
 1. BioGaia ProDentis
  BioGaia ProDentis says:

  Hej Calle!

  Roligt att du uppmärksammar möjligheten att använda bakterier för att främja munhälsan.

  Behandling av tandlossning fokuserar traditionellt på att minska patogener genom mekanisk rengöring och munhygieninstruktioner. Detta minskar mängden bakterier, men bara tillfälligt, eftersom de snabbt återkoloniserar behandlade områden i munhålan. Minskningen av patogena bakterier är därför endast tillfällig, till och med när behandling kompletteras med antibiotika.

  Med nya insikter om vikten av balans i den orala biofilmen finns god anledning att komplettera beprövad mekanisk behandling av parodontit med hälsofrämjande bakterier av naturligt ursprung som har både antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaper.

  Ett tips på en bra vetenskaplig sammanställning: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1600-051X.2010.01665.x/full

  Lycka till med försöken och tveka inte att höra av dig om det dyker upp frågor!

  BioGaia ProDentis teamet genom Robert

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *