Vem bestämmer i ditt liv om din friskare, vackrare mun?

friskare vackrare mun

Illustration: Billy Alexander,istock.xchng

Woody Allens film Zelig från 1983 är ett mästerverk. Den handlar om Leonard Zelig, en människa som likt en kameleont fysiskt assimilerar sig till den situation han befinner sig i.

Filmen pekar på vår tids farliga förkärlek för att ändra åsikt beroende på var vi är och vilka vi talar med. Filmen Zelig är en studie i överanpassning och konflikträdsla. Den bild man har av sig själv är i hög grad präglad av hur andra människor ser oss; föräldrar, syskon, lärare, arbetskamrater, vänner och ovänner.

People pleasers

Ibland är vi så lyhörda för omgivningens uppfattning att vi trycker ner våra egna önskningar. Att ständigt anpassa sig efter andras uppfattning leder till elände. Man talar i engelskspråkiga länder om people pleasers människor som i sin överdrivna ambition att vara andra till lags, glömmer att leva sitt eget liv.

”Ny cykel!? Duger inte den du har?”

”Resa till New York – du som inte ens har sett Sverige!”

”Nytt leende? Vem tror du att du kommer att bli – Carola!”

Vi känner alla igen omgivningens invändningar när vi avslöjar våra planer och drömmar. Då gäller det att inte ge vika, utan genomföra vad man föresatt sig. Vill du ha en yngre, vackrare och friskare mun: Lyssna på din inre röst. Kontakta sedan en tandläkare som har stor erfarenhet och kunskap om estetisk tandvård.

Calle Hagman, tandläkare, Åsa

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *