Fånge rymde till tandläkaren

tandläkare

Säkert läste ni i veckan om mannen som satt på Vänersborgsanstalten Östragård, han som fick så svår tandvärk att han rymde, ilade till tandläkaren för vård – och därefter återvände till anstalten sedan han anmält sig hos polisen.

Se där ett gott exempel på rätt attityd till tandvård! Mannen trotsade både murar och taggtråd, liksom risken för förlängt straff, för att komma till tandläkaren.

Det, ni!

Mannen kände sig verkligen motiverad att gå till tandläkaren p.g.a. smärta, något som förmodligen berodde på att han väntat alldeles för länge. Sannolikt hade han prioriterat andra utgifter.

Intagna har tillgång till tandvård inne på anstalterna men tandläkaren kommer inte på besök varje dag utan kanske en dag per vecka.

Det ska nämnas att ett vanligt trick bland intagna att fejka tandvärk för att kunna rymma då man är hos tandläkaren, vilket skett flera gånger. Men i det aktuella fallet handlade det verkligen om tandvärk.

Vad är då sens moralen i denna fängslande historia?

Jo, bättre att slippa värk och stora kostnader genom att gå regelbundet till tandläkare, tandhygienist och tandsköterska – och framför allt jobba förebyggande med den egna rengöringen som alla kan göra gratis hemma, bara man tar sig den tiden.

Den tandvärksplågade fången fick ju påbackning med en månad. Det innebär att han fått extra tid att göra rent sina tänder och fundera över sina prioriteringar i livet efter muck.

Fånga upp skador och oönskade förändringar i tid genom regelbundna tandvårdsbesök!

Tandläkare Calle Hagman

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *