Gärna påskgodis, men värna dina tänder!

påskgodis

Jag gissar att det ser ut i din livsmedelhall ungefär som där jag handlar. Påsken har dragit in. Och med den påskgodis!

Påskägg i choklad, kycklingar i marsipan, påskmust och godisägg i alla färger lockar kunderna och skapar ständiga dragkamper och stridigheter i barnfamiljer.

Den gemensamma nämnaren i påskgodis är socker i olika variationer

Alla vet vad vi tandläkare anser om socker,  en av tändernas värsta fiender. Njut gärna av påskens alla läckerheter och godis, men borsta tänderna efteråt. Räknar vi  in läsk i påskgodis  finns det dubbel anledning att värna om tänderna i påsk.

Storm P – tecknare, konstnär, skådespelare

Robert Storm Petersen I Köpenhamnsstadsdelen Frederiksberg, som f.ö. är en egen Kommune inom Köpenhamn,  ligger ett litet museum som vårdar minnet av geniet Robert Storm Petersen som levde 1882-1949.   Storm P Museet, som är litet men mycket besöksvärt, ligger inte långt från Köpenhamns Zoo. Storm P som han kallade sig är i Sverige mest känd för Tuborg-reklamen:

– Du Perikles – ka’ Du sige mig – hvornaar smager en Tuborg bedst?

– Hvergang!

Men han ritade också serier, skämtteckningar, politisk satir och vykort med gott danskt humöret, trots att tiderna var hårda under ockupationen. Storm P’ s dagliga teckningar! i Berlingske Tidene upprätthöll humöret uppe på danskarna. 

Med Storm P’ s  hjälp önskar jag

Alla mina Patienter en riktigt Glad påsk!

Foto:Gerla Brakkee/freeimages.com

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *