Kroppen – ditt skyltfönster

kroppen

 ”Man måste vara smart och inte riskera att förolämpa sina kunder eller äventyra nya affärsmöjligheter”, säger 29-årige Erik Robertson till BBC Generation Work.

Robertson är tatuerad över hela kroppen, men när han går på viktiga kundmöten klär han sig i kostym och skjorta som täcker alla hans tatueringar.

– Helst hade jag även velat ha händer och nacke tatuerade, men nu är jag glad att jag sparat dem.

En kvinna framträder i artikeln och vittnar om att ett växande antal kvinnor nu går till kliniker för att avlägsna sina tatueringar grund av negativa kommentarer de ständigt får av omgivningen. En undersökning i USA visar att 38 procent av de tillfrågade i åldrarna 18 to 29 år hade minst en tatuering och 23 procent hade en piercing på annan plats på kroppen än örsnibben. Även mera vidsynta arbetsgivare föredrar anställda utan missprydande tatueringar och piercing, speciellt om de ska ha kontakt med kunder.

Allt fler ångrar sig

Stockholmare är världens mest tatuerade befolkning, skriver Dagens Nyheter.  Svenskarnas tatueringsvurm har fått branschen att blomstra. Men nu börjar allt fler ångra sina kroppsutsmyckningar. För laserkliniker och salongerna har vändningen blivit en ny guldgruva.

Snygga tänder

Om kroppen är ditt skyltfönster är tänderna de spotlights som lyser upp din personlighet. En snygg och frisk mun är en mera attraktiv och effektiv ”uppmärksamhetsmagnet” än ”drakar och ormar kring armar och ben”, som det står i visan. Att bli av med missprydande tatueringar kan bli en seg och dyrbar historia. Att korrigera felställda, nedslitna eller missfärgade tänder går betydligt snabbare, det sker under strikta hygieniska förhållanden och utförs av erfarna och legitimerade tandläkare och deras medarbetare.

Vi kan göra din mun ännu vackrare. Hör av dig!

Calle Hagman, tandläkare

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *