På uppladdning med Dr. Galip Gürel, ett världsnamn på Sverigebesök

galip-500-calle-hagman

Den 28 och 29 november är jag på utbildning i Malmö. Dit kommer en av världens ledande tandläkare och tandtekniker. Hans namn är Dr. Galip Gürel. För oss som arbetar med estetisk tandvård är Dr. Gürel vad Zlatan är för fotbollsutövare och fotbollsälskare.

– Det var under en kurs i USA jag första gången lyssnade på Galip Gürel, men dessförinnan hade jag hört om hans skicklighet som föredragshållare.

– Ungefär samtidigt med starten av SACD utkom första upplagan av hans bok The Science and Art of Porcelain Laminate Veneers, en ”måste-ha-bok” om fasader för alla som arbetar med estetisk tandvård. Om skämtet tillåts går boken verkligen på djupet om ytan.

Lysande föreläsare, innovativ tandläkare och tandtekniker

Det var när Galip Gürel höll kurs hos SACD i Malmö förra gången år 2008 som jag verkligen förstod hans storhet som innovatör och utvecklare av estetisk tandvård.

– Jag lärde mig t.ex. en metod och ett helt nytt sätt att borra, en metod som har hjälpt mig mycket i det dagliga patientarbetet och som sparat både behandlingstid och mycket tandsubstans.

– När han nu kommer tillbaka till Malmö ska han tala om ”att hantera komplexa estetiska fall: Teknik, behandlingsplanering, kommunikation - så gör du det digitalt.”
Ämnesvalet avslöjar att Galip Gürel inte vilar på gamla lagrar, utan fortsatt ligger i framkant.

– Efter ett yrkesliv som tandläkare, varav de senaste 15 åren alltmer inom estetisk tandvård, har jag åhört 100-tals föredragshållare hemma och utomlands. – Få, om ens någon, når upp till Galip Gürel.

Calle Hagman, tandläkare

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *