Hagmans Tandvårds patient intervjuad i veckopressen

Hagmans Tandvårds patient Carina

En av våra många nöjda patienter, Carina Olofsson, 51, Stråvalla, har blivit intervjuad i Året Runt. Där berättar hon om sin resa mot bättre tandhälsa. Du som besöker callehagman.se känner kanske igen hennes från förstasidan. Hon har också berättat om sina erfarenheter här på Calles Blogg. Nu fick resten av Sverige chansen att läsa hennes berättelse.

I artikeln berättar Carina om sina mycket dåliga tänder, som förfallit efter 25 år utan tandläkarbesök. Hon led av akut tandläkarskräck efter ett trist besök hos tandläkaren i unga år. Tandhälsan hade blivit så pass dålig att Carina upplevde att omgivningen reagerade på hennes utseende. Hon fick ta emot pikar och utsattes för mobbning. Till slut vågade hon inte längre le. Att inte kunna le framkallar psykisk press, där vanliga sociala aktiviteter inte längre känns roliga. Så här uttalar sig Carina om sin situation i Året Runt:

– Det var vidrigt. Genom åren förde jag instinktivt upp handen mot munnen för att dölja tänderna. Det hindrade mig socialt. Jag ställde mig alltid längst bak när de skulle ta bilder. 

Det var när Carina insåg att hon skulle bli 50 som genombrottet kom. På 50-årskalaset vill hon vara fin. Hon började leta efter en lämplig tandläkare på nätet. 

– Jag vill först bara prata, absolut inte komma till tandläkaren. Men vi upprättade en mailkontakt som höll i sig i veckor. Till slut frågade han om han fick ringa mig. Han fick mig att komma dit bara för att prata.

Tandläkarens empatiska och inkännande kontakt med Carina skapade ett förtroende. Carina upplevde en tandläkarmottagning som utstrålade lugn och harmoni och en tandläkare som lovade att inget gjorde ont och inget skulle göras utan hennes tillstånd. Det blev början på en årslång behandling.

Att tandläkarnas metoder hade förbättrats under 25 år, blev Carina snart varse om:

– Jag till och med somnade när min tandläkare gjorde en rotfyllning. Då är man avslappnad och inte rädd längre. Tyckte nästan det var kul att gå till tandläkaren efter ett tag.

– Min tandläkare och min behandling plockade fram ett helt nytt jag. Det öppnade en helt annan värld. Idag tycker jag att det är roligt att skratta och berätta historier. Nu står jag helst längst fram när det skall fotas. Han har gjort ett bra jobb samtidigt som jag fått ett helt nytt liv.

Calle Hagman, tandläkare Åsa

Till bilder på Carina

Till ”Tackbrev från en nöjd patient” blogginlägget om Carina

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *