10 sätt att bli lyckligare

Senior couple in love during retirement - Happy elderly concept

Att uppnå lycka är enklare än du kanske tror, menar tidningen FEMINA, som nyligen publicerade en lista med 10 sätt att bli lyckligare. Tidningens 10 råd är alla realiserbara. Som till exempel ”Håll kontakt med dina vänner”, ”Planera en resa”, ”Meditera” och ”Hjälp andra människor”. Själv är jag mest intresserad av råd nr 7 lyder: Dra på smilbanden

Bit i en penna och håll kvar den en stund. Snart börjar positiva processer att sätta i gång i hjärnan. Bara en sådan liten övning kan göra stor skillnad. Att sedan le på riktigt – där ansiktsuttrycket är uppbackat av positiva tankar – är rena lyckobonusen!Ett gott råd! Knepet med blyertspennan bygger på insikten att olika kroppsuttryck kan styra sinnet.

Psykologi för leende

En psykolog i New York praktiserade något liknande när han behandlade deprimerade människor. Han fäste ett stycke bred byggtejp i pannan på dem. När de sedan försökte rynka panna i bekymrade veck tog tejpen emot. På så sätt försökte han bryta den onda cirkeln.

Hur effektiv metoden är låter jag vara osagt.

Det som med säkerhet kan sägas har FEMINA redan formulerat:

Att le på riktigt är rena lyckobonusen!

Bästa hälsningar

Calle Hagman och medarbetare, Åsa

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *