Bita ihop eller slappna av?

Bita ihop?

Välkomna tillbaka till jobbet, du som avslutade semestern i fredags! Var datorn knökfull av inkommande post i måndags? Knäade skrivbordet under oöppnade kuvert och olästa protokoll? Fick du hjärtklappning när du hörde chefens planer för hösten?

Axa stegvis!

Att gå från maklig semesterlunk till full arbetstakt på en vecka är inte nyttigt, varken för kropp eller själ. Axa stegvis, är mitt tips. En mötesplats för en spänd kropp och en orolig själ är tänderna. Speciellt om nätterna kan det gnissla. Tandpressning kan bero på stress och ångest. ”Hur ska jag hinna med allt jag förväntas göra, på jobbet, hemma och på fritiden?” Här gäller det att bita ihop!” Dagens orosmoln kan orsaka nattens spänningar. Käkmuskulaturen aktiveras under natten och biter ihop. Sömnkvaliteten sänks. Tänderna kan ta skada. Pressning och gnissling också kan triggas av ojämnheter i bettet.

Behöver du en bettskena?

Bita ihop!Behöver du hjälp med bettskenor eller vill du diskutera någon annan aspekt på din tandsituation är du välkommen att kontakta mig. Som behandling utöver bettskena kan vi lära dig avslappningsrörelser med underkäken.
Om vi dessutom jämnar till ev. ojämnheter i bettet, kan det också bidra till en bättre nattsömn.

Var rädd om dig. Försök mjukstarta höstens arbete. Utveckla din egen förmåga att stå emot eller undvika stress. Och du – spar tänderna till något riktigt gott att äta under helgen!

Calle Hagman, tandläkare, Åsa

Foton: Martin Walls & Mike Johnson

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *