Estetisk tandvård – behandlingar som går på räls utan att kostnaderna skenar iväg

Nya tunneln är igång. Det betyder fler tåg till och från Åsa och desto lättare och bekvämare att få god estetisk tandvård, t.ex. tandreglering utan missprydande ”räls”.

Förra veckan tillät jag mig att raljera om tunnelbygget, som nu äntligen står klart. Nog skämtat. Nu vill jag peka på en stor fördel med att tågen på Västkustbanans inom kort kommer att göra fler uppehåll i Åsa. Det blir lättare att resa till – och från – Göteborg och Kungsbacka. Liksom söderut. Det blir nu mycket lättare att ta dig Hagmans Tandvård i Åsa för att få en frisk, vacker mun. Min mottagning ligger på Åsa Stationsväg. Den nya stationen i Åsa ligger vid den nya västkustbanan strax utanför samhället. Skyttelbussar tar dig in till Åsa centrum där vi finns.Bilburna patienter parkerar alldeles utanför praktiken

Tandreglering med eller utan ”räls”

Estetisk tandvård

En äldre tandställning

Estetisk tandvård

Inman Aligner

Som alla vet kallas den skena med vars hjälp man rättar upp snedställda tänder för ”räls” eller ”järnvägsräls”. Att använda denna traditionella metod är fortfarande den vanligaste behandlingen för att flytta tänder, även om just vi på Hagmans Tandvård i Åsa inte använder den metoden. Vi använder i stället den nästan osynliga tandregleringsmetoden Invisalign och vid mindre felställningar på framtänderna Inman Aligner. Gå gärna in på nätet och kolla vilka fenomenala förbättringar dessa metoder – rätt använda av en erfaren tandläkare – kan ge patienter när det gäller estetisk tandvård.

Metoderna Invisalign och Inman Aligner är jag bekant med och har stor erfarenhet av. De är dessutom hygieniska och mycket enkla att sköta. När andra metoder krävs remitterar jag patienten till den mycket skicklige ortodontisten (specialist i tandreglering) Jens Holm i Göteborg. Han hjälper t.ex till då det ibland ändå behövs fast tandställning, vilken han kan sätta bakom tänderna, så att även den tandregleringen blir osynlig.

Medlem i Europeiska Sällskapet för Estetisk Tandreglering

Tandreglering som en del av estetisk tandvård är ett av mina specialintressen. Jag är en av få svenskar som är medlem i ESAO, European Society of Aesthetic Orthodontics, en förening för praktiserande tandläkare som vill utveckla och finslipa sina kunskaper och tekniker inom tandreglering för att åstadkomma vackrare och friskare leenden och därmed lyckligare patienter. Givetvis dokumenteras alla patientfall med foton före, under och efter behandling.

Misskött mun – socialt oacceptabelt

Trista tänder är idag ett handikapp i Sverige. Det förväntas att man ska sköta sin mun, hålla den frisk, gärna också ha en vacker, vinnande och leende mun. En misskött mun kan leda till social isolering och marginalisering.

En tunnel är en tunnel och en mun är en mun

Man ska väl inte dra alltför långtgående jämförelser. Men så mycket kan man säga att medan tågen genom Hallandsås behöver sin räls, har det kommit alternativ till den traditionella ”rälsen” för tandreglering, så man ofta kan få sina tänder raka och fina utan att omgivningen ser det. Må en rälsbunden, miljövänlig och frekvent tågtrafik genom Hallandsås bli en vitamininjektion som ger hela Halland ett lyft!

Hos oss på Hagmans Tandvård i Åsa kan patienter med snedställda tänder få ett lyft av ett annat slag – en lyckad tandreglering utan att några skenor misspryder munnen. Ändå går behandlingarna som på räls – utan att kostnaderna skenar iväg.

Calle Hagman, tandläkare, Åsa

Emmelie hade som många unga tjejer tackat nej till tandreglering i tonåren, då hon inte ville ha en missprydande räls på tänderna. Hon var 22 år när hon ångrade  sig. Hon ville korrigera sina trångställda tänder. Jag rekommenderade tandregleringen Inman Aligner, och resultatet var både hon och jag nöjd med.

Läs mer om Emmelie och hennes personliga brev

Lena – en medelålders kvinna – hade sneda och trångställda tänder i hela bettet. Hon fick raka och fina tänder efter behandling med Invisalign. Lena blev såpass nöjd att hon gjorde en blekning av bara farten.

Läs Calles Blogg om Lena

Här, en lyckad tandreglering, med en osynlig räls bakom tänderna. Först ser ni Mats mun som var i ganska dåligt skick, med sneda tänder och tänder som saknades. Nästa bild visar gommen med tandställningen  på insidan. Den sista bilden visar honom  behandlingen. Samma tandställning sitter inne i hans mun. En lyckad tandreglering utförd av Jens Holm.

Läs om Mats på Calles Blogg

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *