Folkhälsa och Tandhälsa och Calle Hagman

Folkhälsa och Tandhälsa

I veckan höll jag ett informationsmöte hos SPF pensionärerna i Åsa. Temat var Folkhälsa och Tandhälsa.

Mötet var välbesökt och deltagarna vetgiriga. Jag belyste ett ämne av stort intresse för pensionärer: Tandvårdsförsäkringens uppbyggnad och ersättningssystem och Region Hallands stöd.  Jag informerade också om olika ekonomiska ersättningar kopplade till olika sjukdomsdiagnoser.

Munhälsa och allmänhälsa

Givetvis tog jag också upp hur man skall hålla sig frisk i munnen och slippa karies och tandlossning även på äldre dar. Med stigande ålder kan munhälsan påverkas av sjukdomar och mediciner. Då är det extra viktigt med bra munhygien eftersom försämrad tandstatus gör det svårt att äta och prata.  Vidare belyste jag sambanden mellan tandhälsa och allmänhälsa och den ökade risken  för exempelvis hjärtinfarkt om man har inflammerat tandkött. 

Leende bildkavalkad

Mötesdeltagarna fick också se foton på många exempel på olika behandlingar och bettrekonstruktioner som jag gjort på lite mognare patienter i Åsa. Ordförande i Åsa SPF Lasse Björkman (till h.) och jag själv vid mötet.

Calle Hagman, tandläkare, Åsa

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *