Dags för vårstädning!

Calle Hagman vårstädning

Författaren Birger Sjöberg gav 1922 ut diktsamlingen Fridas Bok.

Där ingår ”Den första gång jag såg dig”, ”Lilla Paris” och ”Släpp fångarne loss, det är vår!”, liksom ”Frida i vårstädningen” där hon ses

”springa kring med vattenfyllda käril,

torka prismorna kring lampans rand,

ändå bära sken av blom och fjäril,

av en våg, som glittrar vid sin strand”.

När diktsamlingen kom ut var dammsugaren ännu en framtidsvision. Vårstädningen var den gången ett stort åtagande. Numera går det lättare, både att städa bostaden och att hålla rent i munnen. Men ingetdera går av sig själv – det krävs att man bestämmer sig och sedan får det gjort.

Vårstäda munnen!

Välkommen att kontakta oss för en ”vårstädning” av munnen. Kanske har en plomb lossnat, kanske behöver du bli av med tandsten, kanske har ett hål uppstått sedan sist. Och hur står det till med tandköttsfickorna – behöver de ”dammsugas” på sitt innehåll?

Vårstädning i mun

Dags för vårstädning?

Möta sommaren leende

Kanske har länge gruvat dig över dina missfärgade eller snedställda tänder. Också det kan en vårstädning av munnen rätta till. Tänk så skönt det kommer att kännas med en frisk vacker mun, när sommaren närmar sig! Att hålla sin mun välstädad är inte bara en fråga om välbefinnande, det är också en allmän hälsoåtgärd. En ofrisk mun blir lätt en inkörsport för kroppslig ohälsa generellt. För som tandvårdsprofessor Björn Klinge ständigt påpekar: ”Munnen är en del av kroppen”.

Calle Hagman, Tandläkare, Åsa

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *