Leendet – din bästa reskamrat

Leende

Ett sätt att kommunicera som slår engelska, italienska, arabiska, kinesiska och alla andra stora och små tungomål, är att le. Leendet som språk saknar gränser. Alla behärskar det. Men alla vågar inte använda det.

Konversationslexikon och språkkurser som förberedelse inför resan gör inte att du behärskar landets språk. Men även stapplande, felbetonade fraser når bättre fram om de samtidigt emballeras i ett varmt leende. Leendet är både en isbrytare och en dörröppnare.

Du får ut mer av resan med ett snyggt leende

Inför sommarens resor till främmande exotiska länder där (för oss i Sverige) svåra språk talas – packa lätt! Konversationslexikon, kartor och en Måste-besöka-lista tar inte stor plats i väskan eller ryggsäcken. Ett snyggt, friskt och individuellt leende tar ingen plats alls. Det väger lätt, men kan rädda dig ur många kniviga situationer.

Våga le – våga tala!

Du som drar dig för att le på grund av snedställda eller missfärgade tänder ska veta en sak: Du får ut mer av resan när du leende vågar beställa dagens rätt på landets språk, vågare prisförhandla med hotell, med säljare i basarer, på marknader och torg. För att inte tala om hur ditt leende kommer att lyfta dina semesterfoton! Välkommen att kontakta mig för en undersökning!

Borsta tänderna i buteljvatten

Glöm inte att packa tandborste och fluortandkräm. Borsta tänderna i buteljerat vatten. I många länder innehåller kranvatten många små sjukdomsalstrare som t.ex. amöbor och bakterier, mögel och virus.

Trevlig resa!

Calle Hagman, Tandläkare – Hagmans Tandvård i Åsa

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *