Calle Hagmans nyårsrevy om 2016

Under 2016 tog Västkustbanan fart. Tack vare vår pendelstation kommer allt fler till oss i Åsa. Vi åsabor kämpade under 2016 för fler tågstopp och då inte bara för mina patienter utan för att kunna öka arbetspendlingen. Hur som helst, vi har allt att tacka de som lyckades borra hål genom Hallandsåsen efter över 20 års arbete. Jag kan garantera att mina borrningar inte tar så lång tid. Och mina borrningar slutar oftast inte i Tingsrätten.

Läs i Calles Blogg:  En borrning skall inte ta 23 år

Vårflod av hemliga papper

I april var det många som skruvade på sig när 11,5 miljoner dokument från bankerna i Panama släpptes. Det är många dokument det. Ungefär så många löv fick jag kratta och rensa bort från min trädgård. Det blev en och annan vårstädning i mina patienters munnar också.

Läs Calles Bloggs hemtrevliga reportage Dags för vårstädning

Brexit mot alla odds

I juli lämnade britterna EU. Det blev en lucka i Europas tandrad, kan man säga. Britterna själva skämtar ofta om sin dåliga tandhälsa, med gula tänder, tandröta och luckor. Men det stämmer bara till en viss del. Jag brukar regelbundet gå på kurs hos världsledande tandläkare som Tif Qureshi och Ian Buckley, i London respektive Liverpool. Bättre utbildare kan man inte få.

Läs Calles Bloggs lysande politiska kommentar om En lucka i Europas leende

Sambaolympiaden

Vi fick se ett härligt sommar-OS i Brasilien. Många svenska framgångar och många härliga segerleenden. Själv minns jag hur golfaren Henrik Stenson och britten Justin Rose kämpade till sista hålet, där britten avgjorde och svensken fick nöja sig med silver. Trist! Man skall fixa hålen i tid och inte vänta till sista sekunden. Men grattis ändå!

Läs Calles Bloggs dentala sportkrönika Segrare som ler och vinnare som skapar leenden

Donald Trump mot alla odds

Större delen av hösten handlade om det amerikanska presidentvalet. Tyvärr var det en frän ton i kampanjen med mycket hånleenden och sura munnar. Synd, eftersom både Hillary Clinton och Donald Trump investerat i fina leenden. Enligt en amerikansk bedömare var Donald Trumps leende extra fint, ur estetisk tandvårdssynvinkel. Kanske var det därför han vann?

Läs Calles Bloggs inlägg i den amerikanske valdebatten: Fula i mun med med fina tänder

Storm i ett vattenglas

Året avslutades med en storm som kallas Urd i Norge och Connor i England. I Danmark vägrade en väderkille att använda namnet Urd, med motiveringen att stormarnas namn skall följa alfabetet. Stormen borde heta något på bokstaven I. När stormen väl kom, tyckte de flesta att den var futtig. En storm i ett vattenglas, kan man tycka.

Många storslagna popstjärnor lämnade oss 2016. Och det är trist. Men deras musik lever för alltid. Visste ni förresten att man kan välja all möjlig musik för att lyssna på under behandlingarna hos oss för avkoppling och för att inte behöva höra borrljudet. Det är en service som de allra flesta av våra patienter utnyttjar.

Det var mycket trist som hände under 2016. Men jag och min personal fokuserade på leenden och en positiv syn på tillvaron under 2016.  Och det tänker vi göra under 2017 också.  Vi välkomnar alla nya patienter som vill gå hos oss  och ser fram emot att träffa våra gamla patienter igen!

Väl mött under 2017!

Calle Hagman, Tandläkaren i Åsa

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *