Kindtanden fick ställa upp som hörntand

Min patient Ann hade inget tandanlag. Det betyder att en av de tänder man normalt utrustas med, saknas. Ni ser den tomma luckan på bilden ovan. Dagens tandvård kan lösa sådana problem. Man skulle kunna tänka sig en behandling där man först reglerar tänderna med en tandställning och sedan skruvar in en ny tand – ett s.k. singelimplantat. Ett annat alternativ är att sätta in en bro. Bägge alternativen är fullt möjliga, men skulle ta lång tid och kosta mycket pengar.

Min lösning blev istället att låta kindtanden få låna utseendet av en hörntand. Det gjorde jag med skalfasader. Just det! Skalfasader är nämligen inte bara en yta som täcker över en annan. Skalfasader kan även användas för att förändra tändernas form och kontur. Som i det här fallet. Kindtanden blev en hörntand, utseendemässigt. På det viset besparades Ann en dyr och krävande behandling.
Men, men det viktigaste är ju vad Ann själv upplevde.  Så här skrev hon i ett brev till mig:

Jag vände mig till Calle för att få hjälp med tre fasader. Det var en
korrigering jag funderat länge på och såhär i efterhand är jag mycket glad
att jag valde att gå till Calle och hans kompetenta personal. Genom hela
processen har de varit noga med att allt skall kännas bra och att jag skall
bli nöjd och följt upp efteråt på ett mycket bra sätt. Jag är supernöjd!

Ann Karlsson

Om du har också har problem med sneda tänder, glipor mellan tänder, eller tänder som har en allmänt dålig kontur. Kontakta mig, så skall jag berätta mer om skalfasader och de möjligheter de erbjuder!

Calle Hagman, tandläkare, Åsa

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *