Fina tänder till jul

Det är med ett visst motstånd jag skriver detta. Jag irriterar mig nämligen också över tidig julskyltning. De börjar sälja julmust strax efter badsäsongen tagit slut. Bästa tecknet är julmusiken de spelar på varuhus, i TV och på radio. Inte sällan dyker den upp redan i oktober.

Men, när det gäller tänder behövs en viss framförhållning. Vissa behandlingar går på dagen, andra kräver veckor av planering. Så varför påpekar jag det? Jo, julen är en tid för möten med släkt och vänner. Man träffar personer man inte sett på ett tag. Och man tar bilder. Bilder är lika med leenden. Vad jag försöker säga är: Om du vill fixa till ditt leende till i jul, behöver du kontakta mig snarast.

Fina tänder ger gladare jul

Vi tandläkare vet att de som skäms för sina tänder, känner sig obekväm inför kameran. Är det inte dags att börja ge ditt bästa leende? Julen blir inte lika trevlig om man går runt och döljer sitt leende. Det finns fler skäl att se över tänderna före jul. Om du har hål i tänderna, är det inte lika trevligt att dricka julmust eller äta söt risgrynsgröt. Julen är rena sockerbomben, med glögg, pepparkakor, knäck, äppelmos och annat sött. Nog vore det skönt att fylla igen de hålen, innan du slår dig ned vid julbordet.

Snabb behandling

Om du vill ha något gjort snabbt, rekommenderas en noggrann tandrengöring och en blekningsbehandling. Det är ett snabbt och enkelt sätt att  fräscha till sitt leende. Bara att ta bort tandsten och göra rent tänderna hos vår tandhygienist Gun gör att både leendet och andedräkten förbättras betydligt.

Inga julhälsningar än – bara en trevlig arbetsvecka!

Calle Hagman

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *