Gott Nytt 2018! Och bit inte i hummer-skalet!

Jag har precis ”figurerat i media” som det heter. Knäck, jul och knäckta tänder som blir extraknäck för tandläkare. Det upplägget var FÖR bra för att inte rapportera om. Det var väl så reportern på radio P4 Halland tänkte när han kom hit och gjorde sin story.

Faktum är att jag lagade en knäckskadad tand akut dan efter dopparedan. Så ibland överträffar verkligheten dikten. Eller journalistiken, kanske man jag borde skall säga. Jag har länge varnat för julens risker här på min blogg. Knäck-kola är inte den enda faran. Att försöka knäcka nötter med tänderna är också farligt, liksom seden att bita upp buteljer och korkar. Eller att oförsiktigt sätta tänderna i gammaldags revbensspjäll. Tyvärr är det en och annan som dricker för mycket under julen; som ramlar och i värsta fall slår ut tänder. Fast det är ju tyvärr inte unikt för julen.

Ny storhelg, nya faror

Nu är det nyårshelg på gång. Därför vill jag först och främst önska alla ett Gott Nytt 2018.  Och på förekommen anledning vill jag varna för nyårsfirandets risker:

  • undvik att öppna champagnekorkar med tänderna
  • det serveras sega kolor och annat godis även på nyår…var försiktig!
  • om ni avnjuter en hummer-supé, bit inte i skalet
  • se upp för bangers, smällare och annat. Undvik absolut och bestämt partytricket att ”sluka eld” genom att spotta bensin på eld.
  • se upp för is-halkan, särskilt om det blivit mycket att dricka.

Återigen, Gott Nytt 2018, önskar Calle med personal!

Till inslaget i P4 Halland ”Tandläkare rustar för knäckta tänder”