Vår arbetsmetod för estetisk tandvård ger Det Förutsägbara Resultatet

”Kommer verkligen mina tänder att se ut som jag vill efter behandlingen?”.

”Måste jag gå runt med luckor i tandraden medan behandlingen pågår?”.

”Finns det risker med det här? En vän till mig köpte en tandblekning som brände i tandköttet”.

Ja, det är inte sällan det finns oroliga frågor kring behandlingar som påverkar utseendet.  Vad är mer personligt än det egna utseendet? Som patient vill man vara säker gott på resultat. När du anlitar oss kan du vara trygg. Vi arbetar efter en metod i tre steg för Det Förutsägbara Resultatet.

Steg 1 – Första mötet

Det första besöket är mycket viktigt. Då samlar vi in alla fakta vi behöver från röntgenfoton och en klinisk undersökning. Under vårt första möte diskuterar vi olika alternativ. Det är dina önskemål om färg, form och längd som gäller. Vi passar på att ta avtryck av dina tänder. Det ger oss underlag för ett förslag på hur vi skulle kunna tillgodose dina önskemål och uppnå Det Förutsägbara Resultatet. Efter det gör vi en uppvaxning på en studiemodell av hur Dina tänder planeras att se ut efter dina önskemål och för att få ett estetiskt och bettfunktionellt väl fungerande leende.

Steg 2 – Andra mötet

Nu får du förklarat för dig vilka åtgärder som krävs för att uppnå önskat resultat. Vi visar uppvaxade studiemodeller på hur dina tänder skulle kunna se ut. Nu diskuterar vi och bestämmer vilket material vi skall använda i det tandtekniska arbetet. Oftast går det redan på detta stadie att prova det nya utseendet i munnen så att du kan bilda dig en uppfattning om ditt nya leende. Här är du som patienten i högsta grad delaktig med synpunkter och kommentarer. Behandlingen blir ingen överraskning eftersom slutresultatet redan är förutbestämt. När såväl patient och tandläkare är nöjda bokas en tid för att utföra behandlingen.

Steg 3 – Utförande

Först nu, efter ditt godkännande, påbörjas och slutförs behandlingen. Du behandlas av samma personer som du träffat under Dina tidigare besök, personer med insikt i just din behandling. All behandling sker under lokalbedövning. Efter att vi borrat till dina tänder och vi tagit avtryck så får du sedan tillfälle att “provgå” dina tänder. Just det! De temporära ersättningarna som du får under tiden de nya kronorna eller fasaderna skall framställas är av dina tänder som de förväntas se ut, inte som de såg ut tidigare. Det är först när du ser tänderna med sitt nya utseende i munnen som du kan göra en riktigt bedömning.

Det förutsägbara resultatet

calle-hagman-knapp-turkos

Få tandläkare i Sverige kan erbjuda en sådan service. För dig som patient och konsument är detta den ultimata tryggheten. Du ser hur dina tänder kommer att se ut och om du inte är inte nöjd justeras de innan de slutliga tänderna framställs. Detta är Det Förutsägbara Resultatet: ett friskt och vackert leende som harmoniserar med ditt ansikte och ditt bett. När bettet är i harmoni ger det hållbarhet åt skönheten. Risken att du sedan skall bita sönder ditt nya leende blir betydligt mindre.