Slitna tänder

Ibland är tänderna så slitna så man måste göra kronor i porslin för att kunna bygga upp tänderna och få ett fungerande bett och ett naturligt leende igen. Ofta beror slitna tänder på att man gnisslat tänder.

Denna medelålders man hade slitit ner sina tänder snett genom mångårig gnissling. Han hade också besvärats länge av huvudvärk vilken försvann då vi rekonstruerade hans slitna tänder och bett med porslinskronor i över- och underkäken.


Denne man hade också slitit ner sina tänder genom åren. Här har vi också rekonstruerat hans tänder och bett med porslinskronor och samtidigt givit honom ett helt leende igen utan de generande tandluckorna i överkäksfronten.


Denne mans slitna tänder har vi rekonstruerat med kronor i överkäken och byggt upp med plastfyllningar i underkäksfronten.


Denne man har också slitit ner sina tänder och hans bett har vi fått snyggt och funktionellt igen genom att göra porslinskronor i både över- och underkäken.

Samtliga bilder är från autentisk estetisk tandvård. Patienterna på bilderna har fått behandlingar av tandläkare Calle Hagman i Åsa.