Tandblekning

Att vita tänderna genom tandblekning har blivit mycket populärt de senaste åren. Fler och fler människor upptäcker glädjen i att möta omvärlden med ett vackert leende.

Trots att du borstar tänderna flitigt kan tänderna ta en mörkare ton då mineraler lagras in i tänderna. Det finns olika metoder för tandblekning. Bland de vanligaste är tandblekning med skena eller med blekningslampa. Tyvärr saluförs idag tandblekningspreparat släpphänt på internet. Kunder som beställt sådana har fått uppleva klent resultat eller i värsta fall skador. Olika tänder har nämligen olika krav och egenskaper. Därför är det viktigt att en tandläkare först undersöker dig för en professionell vägledning till vilken typ av behandling som skall användas.

Tänk så här: Du lackar inte om en rostig bil. Det är samma sak med tänderna. De måste vara hela och rena. Det är viktigt att komma ihåg att kosmetisk tandvård inte ersätter den vanliga tandvården – den är bara ett komplement.

Här har vi bara vitat tänderna och bytt ut en fyllning på ena framtanden för att få ett snyggare leende

 

calle-hagman-tandblekning-1-1

calle-hagman-tandblekning-1-2

Två  fall av tandblekning i någon veckas tid med hemblekning i individuellt utformade blekskenor. Notera att de tidigare olikformigt missfärgade tänderna fått en jämnt mycket ljusare nyans.

 

calle-hagman-tandblekning-2-2

calle-hagman-tandblekning-2-1

 

calle-hagman-tandblekning-3-1

calle-hagman-tandblekning-3-2

Samtliga bilder är från autentisk estetisk tandvård. Patienterna på bilderna har fått behandlingar av tandläkare Calle Hagman i Åsa.