Tandreglering – att ändra tändernas positioner

Många som kontaktar oss då de är missnöjda med sitt leende har fina tänder utan lagningar men de är sneda, glesställda eller trångställda. Istället för att slipa på tänderna och göra skalfasader försöker vi då istället räta upp tänderna – något som kallas tandreglering.

Tänder påverkas av krafter och motkrafter. Kraften från exempelvis en tandställning kan få tänder att vandra eller ändra riktning. Tandreglering fungerar tack vare att våra tänder inte sitter helt fastväxta i käkbenet, utan hänger i små trådar som kallas ligament. Tandreglering kan utföras av rent estetiska skäl. Men behandlingen ges ofta av mer praktiska skäl för att förse patienten med ett förbättrat funktionellt bett.

Vid svårare fall samarbetar vi med erfarna specialister i tandreglering i Göteborg, vilket gör att vi får expertbedömningar av alla fall och har korta väntetider för behandlingarna. I lite enklare fall utför vi behandlingen själva. Där har nya möjligheter öppnats de senaste åren i och med att vi kan utföra behandlingar med Inman Aligner.

Här har vi behandlat trångställningarna i över-och underkäken med den nästan osynliga behandlingsmetoden Invisalign.

Se vidare på www.invisalign.com
Se klippet ”Invisalign – The clear alternative to braces” på Youtube

 

invisalign-foere

invisalign-efter

Denna tjej som led av sin glesställning har vi hjälpt genom att flytta ihop de glestställda tänderna med en enkel avtagbar tandregleringsapparat, som hon bara hade i munnen på natten.

 

calle-invisalign-nr1-1

calle-invisalign-nr1-2

Här har en mans sneda och trångställda tänder rättats till med en fast tandregleringsapparat. Sedan har vi utfört tandblekning på de fina raka tänderna.

 

calle-invisalign-2-1

calle-invisalign-2-2

Samtliga bilder är från autentisk estetisk tandvård. Patienterna på bilderna har fått behandlingar av tandläkare Calle Hagman i Åsa