Vi arbetar inom Sveriges största privata vårdbolag Praktikertjänst

Praktikertjänst är Sveriges största koncern inom privat, entreprenörsdriven tandvård och hälso- och sjukvård. Varje år kommer fem miljoner människor i kontakt med någon av oss i Praktikertjänst.

Affärsidén är att ge patienten det bästa omhändertagandet genom att i samverkan driva och utveckla en småskalig tandvård och hälso- och sjukvård. Yrkesskicklighet, erfarenhet och en god entreprenörsanda gör att patienten och medarbetaren känner förtroende och trygghet.

Praktikertjänst är ett aktiebolag men har en producentkooperativ ram där de 2 100 ägarna själva arbetar på mottagningar runt om i landet. Från Vittangi i norr till Ystad i söder, i storstad och på landsbygd, utvecklar och driver de verksamhetsansvariga ägarna de småskaliga och nära verksamheterna.

Praktikertjänst skapar de yttre förutsättningarna för företaget. Den som leder mottagningen är entreprenören och har ansvaret för driften av mottagningen. Det omfattar det odontologiska och medicinska ansvaret, samt ansvaret för ekonomi, medarbetare och verksamhetsutveckling. Administration, kvalitetssystem, stöd och rådgivning sköts därefter i stor utsträckning centralt.