Skalfasader

Skalfasader består av tunna, tunna skal av porslin eller composit som fästs på tandytan. Dessa skal täcker igen mellanrum mellan tänder, kan ändra tänders form och längd eller kan täcka över missfärgade tänder. Med skalfasader kan vi också räta upp sneda tänder. Väl på plats går de inte att skilja från naturliga tänder, varför skalfasader ofta är ett utmärkt sätt att få sitt leende tillbaka.

Skalfasader gör mycket liten åverkan på dina tänder och missfärgas heller inte av exempelvis vin och tobak. I många fall behövs borren knappt användas. Skalfasaderna framställs individuellt för varje patient och tand.

Här bilder på en ung kvinna, som länge stört sig på sina tänder. Dessa skalfasader fästes helt utan borrning.
Här har vi jämnat till de ojämna tänderna och gjort dem ljusare med sex skalfasader i överkäksfronten.


Här har en mans lite slitna tänder fått en naturligare form och blivit lite ljusare med skalfasader på framtänderna i överkäken.


Denne mans generande mellanrum mellan framtänderna och lite mörka och lappade tänder blivit mycket snyggare med fyra skalfasader.


Denna kvinnas lite slina tänder har fått en naturlig form och färg med hjälp av skalfasader på överkäkens sex framtänder.


Denna kvinna hade tidigare fått sina fula framtänder lagade med plastfyllningar. Hon har fått ett nytt vackert leende med tio skalfasader i överkäken.


Denna kvinna hade tidigare blivit av med en framtand vartefter hennes tänder blivit sneda utöver att en del missfärgats med åren. Här har vi gett henne ett nytt rakt och harmoniskt leende med skalfasader och en liten brygga som ersätter den saknade tanden.


Här har vi ordnat till denna tjejs av syrafrätning något för korta tänder med sex skalfasader. Efter det mår hon mycket bättre.


Denna kvinnas, med åren alltmer lappade, tänder blev som nya med tio skalfasader.


Denna tjej hade alltid generats av sina ojämna framtänder i överkäken. Hennes problem löste vi med sex st skalfasader. Hon hade också besvärats av huvudvärk i många år, vilken försvann helt då vi justerade hennes bett lite. Se vidare under fliken huvudvärk.


Denna tjej slog av två framtänder i en bilolycka. Med en porslinskrona och en skalfasad fick hon sitt leende tillbaka.


Denna kvinna generades mycket av sina sneda och lappade tänder. Med tio st skalfasader i överkäken och några amalgamfyllningar som bytts ut mot plastfyllningar ler hon som aldrig förr.


Denna unga tjej generades mycket av sina missfärgningar i emaljen som syntes i tänderna ända sedan de kom fram. Med sex skalfasader fick hon ett naturligare och jämnare leende.

Samtliga bilder är från autentisk estetisk tandvård. Patienterna på bilderna har fått behandlingar av tandläkare Calle Hagman i Åsa.

Läs mer om hur vi arbetar med skalfasader under fliken Arbetsmetod